モリンガの強力な健康力


先日の5月29日(火)PM4:00、昼寝の目覚めの時、「Moringa ~」の英文が現れ、その一部訳文も現れました。どうやら私の守護霊は、モリンガのことについて、最っと詳しく述べよという指示のようですので、改めて、モリンガの研究論文の集約編をここに掲載します。

尚、各述懐について、その根拠を知りたい方は、この記事の下段に記入している原文URLを開き、それぞれの項目の下線のある個所をクリックしたなら、その研究論文が開きます。


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10 Powerful Benefits Of Drinking Moringa Every Day
毎日モリンガジュースを飲む10の強力な利点
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 By Brenda Godinez
ブレンダ・ゴディネス
December 7, 2015 — 8:44 AM
2015年12月7日
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Moringa plant is beginning to gain more popularity as a new “superfood” for its highly nutritious profile and powerful anti-inflammatory, antioxidant, and tissue-protective properties among many other health benefits.

植物のモリンガは、栄養価が高く、強力な抗炎症、抗酸化、組織保護のための新しい「スーパーフード」として、他の多くの健康上の利点の中でより多くの人気を得始めています。

Moringa oleifera, also known as horseradish tree, ben tree, or drumstick tree, is a small tree from India, Pakistan, and Nepal that has been used for generations in Eastern countries to treat and prevent diseases such as diabetes, heart disease, anemia, arthritis, liver disease, and respiratory, skin, and digestive disorders.

モリンガは、西洋ワサビの木、ベン油の木、ナンバンサイカチとして知られ、インド、パキスタン、ネパール由来の小さな木です。

それは、東アジア諸国で病気の治療や予防に使用されています。例えば、糖尿病、心臓病、貧血、関節炎、肝臓疾患、および呼吸器系疾患、皮膚、および消化器系障害を含みます。

Moringa has become popular as a natural leaf powder supplement, although the pods, roots, bark, flowers, seeds, and fruits are also edible.It's used as a traditional remedy for many ailments, and here are 10 scientifically backed health benefits of consuming the moringa leaf:

モリンガは、鞘(さや)、根、樹皮、花、種子、果物も食べられるが、天然の葉粉サプリメントとして人気となりました。

モリンガは、多くの病気の伝統的な治療法として使用されています。ここには、モリンガの葉を消費することによる科学的に裏づけられた10の健康上のメリットがあります。

1. It's nutrient-packed.
Moringa is a rich source of vitamins, minerals, and amino acids. It contains significant amounts of vitamin A, C, and E; calcium; potassium; and protein.

1.それは栄養素が詰まっている。

モリンガは、ビタミン、ミネラル、アミノ酸の豊富な供給源です。これにはかなりの量のビタミンA、C、およびE;カルシウム; カリウム; およびタンパク質が含まれています。

2. It fights free radicals.
それはフリーラジカル(註)と戦う。

(註)フリーラジカル(遊離基(ゆうりき))
通常、分子の中の電子は2つが対をなして安定して存在していますが、その電子が対をなさず、1つだけ離れて存在することがあります。このような対をなしていない電子(不対電子)を持つ原子や分子をフリーラジカル(ラジカルと同じ)と呼びます。

活性酸素と混同されてしまうことがありますが、活性酸素の中には不対電子を持つものと、持たないものがあります。ラジカル(過激な)という言葉通り、電子が足りないために不安定で、反応しやすいという性質をもちます。(Weblio辞書)

Antioxidants fight free radicals, molecules that cause oxidative stress, cell damage, and inflammation. Moringa contains antioxidants called flavonoids, polyphenols, and ascorbic acid in the leaves, flowers, and seeds. A study found that leaf extracts had higher antioxidant activity, free-radical-scavenging capacity, and higher inhibition of lipid, protein, and DNA oxidation than flowers and seeds. This means it prevents the damage and degradation that free radicals cause in the cells of different organs in the body, keeping them healthy and functioning at their best.

抗酸化物質は、フリーラジカル、酸化ストレスを引き起こす分子、細胞の損傷、および炎症と戦います。

モリンガには、葉、花、種子にフラボノイド、ポリフェノールアスコルビン酸と呼ばれる抗酸化物質が含まれています。

研究によると、葉の抽出物の方が、花や種子よりも、高い抗酸化活性、フリーラジカル捕捉能、および脂質、タンパク質、DNAの酸化のより高い阻害を有することが判明しました。

これは、フリーラジカルの体内でのさまざまな器官の細胞に引き起こす損傷や分解を防ぎ、細胞を健康に保ち、最善の状態で機能させることを意味します。

3. It fights inflammation.
Inflammation can lead to chronic diseases like diabetes, respiratory problems, cardiovascular disease, arthritis, and obesity. Moringa reduces inflammation by suppressing inflammatory enzymes and proteins in the body, and moringa leaf concentrate can significantly lower inflammation in the cells.

3.炎症と戦う。

炎症は、糖尿病、呼吸器疾患、心臓血管疾患、関節炎および肥満のような慢性疾患を引き起こす可能性があります。

モリンガは、体内の炎症性酵素やタンパク質を抑制することで炎症を軽減し、モリンガの葉の濃縮物は、細胞の炎症を有意に低下させることができます。

4. It helps reduce some diabetes symptoms.
Moringa leaf powder has been effective at reducing lipid and glucose levels and regulating oxidative stress in diabetic patients, which means it lowers blood sugar and cholesterol and improves protection against cell damage.

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4.糖尿病の症状を軽減するのに役立つ。

モリンガの葉粉は、糖尿病患者の脂質およびグルコースレベルを低下させ、酸化ストレスを調節するのに有効であり、それは血糖値とコレステロールを低下させ、細胞の損傷に対する保護を向上させることを意味します。

5. It protects the cardiovascular system.
Moringa leaf powder has heart-healthy benefits, particularly in blood lipid control, the prevention of plaque formation in the arteries, and reduced cholesterol levels.

5.心臓血管系を保護する。

モリンガの葉粉末は、特に血中脂質制御、動脈におけるプラーク形成の防止、およびコレステロールレベルの低下において、心臓に有益な利点を有します。

6. It supports brain health.
Moringa supports brain health and cognitive function because of its antioxidant and neuro-enhancer activities. It's also been tested as a treatment for Alzheimer’s disease with favorable preliminary results.Its high content of vitamins E and C fight oxidation that leads to neuron degeneration, improving brain function. It’s also able to normalize the neurotransmitters serotonin, dopamine, and noradrenaline in the brain, which play a key role in memory, mood, organ function, responses to stimulus such as stress and pleasure, and mental health, for example in depression and psychosis.

6.モリンガは脳の健康をサポートする。

モリンガは、抗酸化物質と神経促進物質の働きにより、脳の健康と認知機能をサポートします。 アルツハイマー病の治療薬としても試験されており、好ましい結果が得られています。

ビタミンEとビタミンCの高い含有量は、ニューロン(註)の変性を引き起こし、脳機能を改善します。

(註)ニューロン neuron 神経系を構成する細胞で、その機能は情報処理と情報伝達に特化しており、動物に特有である。特に注意すべきは『人工甘味料アスパルテーム』だ。ニューロンを含む思考脳細胞は人口甘味料で相当破壊されている。あらゆるガム、コーラ、人口甘味料入りクッキー・スナック類、海外製ビタミン剤に入っている。人口甘味料の恐怖は脳だけではない。体内で人体に有害なメチルアルコールホルムアルデヒドを生成し、万病と犯罪の元凶である。子供にガム、コーラや安いスナック類を与えることは犯罪に等しい。

記憶、気分、臓器機能、ストレスおよび快楽などの刺激に対する応答、及び例へばうつ病および精神病における精神的健康において重要な役割を果たす脳内の神経伝達物質であるセロトニンドーパミン及びノルアドレナリンを正常化することもできます。

7. It protects the liver.
Moringa contains high concentrations of polyphenols in its leaves and flowers that protect the liver against oxidation, toxicity, and damage. Moringa can reduce liver damage and fibrosis and reverse oxidation in the liver. Moringa oil can also restore liver enzymes to normal levels, reducing oxidative stress, and increasing protein content in the liver. The liver is responsible for blood detoxification, bile production, fructose metabolism, fat metabolism, and nutrient processing, and it can only fulfill these functions with the aid of liver enzymes, so it's vital they stay at normal levels. For instance, lower levels of hepatic enzymes can impair its ability to filter the blood.

7.モリンガは肝臓を保護する。

モリンガは、葉や花に高濃度のポリフェノールを含み、肝臓を酸化、毒性、損傷から保護します。

モリンガは、肝臓の損傷や線維化を減らし、肝臓の酸化を逆戻りさせることができます。
モリンガ油はまた、肝臓酵素を正常レベルに回復させ、酸化ストレスを軽減し、肝臓中のタンパク質含有量を増加させることができます。

肝臓は血液の解毒、胆汁産生、フルクトース代謝、脂肪代謝、栄養素の処理に関与しており、肝臓酵素の助けを借りてこれらの機能を果たすだけなので、正常な状態にとどまることが不可欠です。例えば、低レベルの肝酵素は、血液を濾過するその能力を損なう可能性があります。

8. It contains antimicrobial and antibacterial properties.
Moringa has antibacterial and anti-fungal properties that fight infections. It's been effective against types of fungi that cause infections on skin and strains of bacteria responsible for blood and urinary tract infections and digestive problems.

8. モリンガは抗菌性と抗菌性を持っている。

モリンガには、感染症と戦う抗菌性と抗真菌性があります。それは、皮膚や細菌や血液や尿路感染症や消化器系の問題の原因菌の感染症を引き起こす真菌の種類に対して有効でした。

9. It enhances wound healing.
Moringa has blood-clotting properties in its leaves, roots, and seeds that benefit wound healing and can reduce clotting time, which means it reduces the time it takes for scratches, cuts, or wounds to stop bleeding.

9.創傷治癒を促進する。

モリンガは、その葉、根、および種子に血液凝固特性を有し、創傷治癒に役立ち、凝固時間を短縮することができ、これは、かき傷、切り傷、または創傷の出血を止めるのにかかる時間を短縮することを意味します。

How to Use It
You can add moringa powder to your smoothie or drink it as a tea. The leaf powder was deemed safe in human studies, even in larger doses than normal. The powder has a mild flavor, so it makes for a light moringa tea with a slightly earthy taste. But you might want to stay clear of seed extract consumption, as they have shown a level of toxicity in immune cells. Moringa can have laxative effects in large quantities, so a safe dose to introduce it into your food or diet and avoid digestive problems is ½ to 1 teaspoon per day.

モリンガの使い方

あなたはスムージーにモリンガパウダーを加えたり、お茶として飲むことができます。 葉の粉末は、通常よりも多い用量であっても、臨床実験で安全であるとみなされました。パウダーはマイルドな風味があるので、やや土っぽい風味のモリンガ紅茶になります。

しかし、種子抽出物は免疫細胞にあるレベルの毒性を示しているので、種子抽出物の消費を避けた方がいいかもしれません。モリンガは、多量の緩下剤効果を有しており、あなたの食べ物や食事にそれを導入し、消化器系の異常を避けるための安全な用量は、1日あたり½〜1ティースプーンです。

(原文)

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(参考)
学術研究論文から
US National Library of Medicine:National Institutes of Health
米国国立医学図書館:国立衛生研究所
Adoption of Moringa oleifera to combat under-nutrition viewed through the lens of the “Diffusion of Innovations” theory
「革新の拡散」理論のレンズを通し、栄養不足と闘うためのモリンガの採用
(一部抜粋)
For many rural agricultural societies storing grains is common practice ( Lockett & Grivetti, 2000 ), and for many grains shade drying or blanching, is used prior to storage of the food source.

穀物の貯蔵は、多くの田舎の農業社会にとっては一般的な習慣であり(Lockett&Grivetti、2000)、食物源の貯蔵の前に多くの穀物は日陰での乾燥やブランチング(註)される。

(註)ブランチング(blanching) 
冷凍野菜を作るときの、ゆでる、蒸すなどの加熱処理。 野菜の酵素や微生物のはたらきを止め、加工や保存中の変化を防ぐ。

Retention of total carotene, β-carotene, and ascorbic acid (vitamin C) was measured following storage for 0, 1, 2, and 3 months ( Seshadri et al ., 1997 ).

0カ月、1カ月、2カ月および3カ月の貯蔵後に、総カロテン、β-カロテンおよびアスコルビン酸(ビタミンC)の保持を測定した(Seshadriら、1997)。

Leaves that were blanched and sulfited compared to blanched-only leaves initially retained more total carotenes, β-carotene, and ascorbic acid but within about 3 months β-carotene levels were about half of original levels, with either method of drying.
On the other hand, there were significant benefits of sulfiting on ascorbic acid retention.

湯通しのみされた葉と比較し、湯通しされ硫化された葉は、最初により多くの総カロテン、β-カロテン、およびアスコルビン酸を保持した。然し、どちらの方法で乾燥しても、約3カ月以内では、β-カロテンレベルは元のレベルの約半分であった。

一方、アスコルビン酸の保持には硫酸化の大きな利点があった。
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※(以前の記事の一部例)

『今夏、育てたモリンガを食す』 2015/9/25(金)
美容と健康に!「モリンガ」のパワーを徹底解明!

『ゴーヤの生ジュースの威力』 2014/9/30(火) 
『ニンジン生ジュースでガンは消える』 2014/10/15(水) 
『生ニンニクで肺癌・大腸癌予防』 2016/7/21(木)
『結腸癌ステージIIIC 野菜食で消去』 2018/3/18(日)
重曹でがんは消える』 2018/03/03

書庫『モリンガと紅葉』

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