ウコンが驚く程効く摂取の仕方


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ウコンが驚く程効く摂取の仕方
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今回、この5月の連休中に私が健康上大失敗と大成功をしましたが、その時、欠けていたのがウコンの摂取の仕方の知識でした。これがいかに重要であるかを改めて認識したのです。

がんやアレルギー、歯周病、関節リウマチ、糖尿病などでお悩みの方には、是非一読して欲しいものと思っています。

(これまでの記事)
『ガン対策にウコンも』2013/7/11(木) 
The amazing health benefits of turmeric
ウコンの驚くべき健康上の利点

さて、本題
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3 Simple Tricks to Effectively Optimize Turmeric for Maximum Bioavailability and Therapeutic Potency

最高の生体利用効率と治療効力のためにウコン(ターメリック)を効果的に最適化する3つの簡単なトリック
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Scientists have still not identified all the constituents in turmeric. Researchers continue to discover new curcuminoids. Current estimations are that turmeric contains well over a hundred chemical compounds which are primarily located in the essential oil of this complex medicinal spice.

科学者はまだウコンのすべての成分を特定していない。 研究者は新しいクルクミノイドを発見し続けている。 現在の推定では、ウコンにはこの複合薬スパイスの精油に主に含まれてい100を超える化合物が含まれています

A major problem with Turmeric (Curcuma longa) is curcumin’s (CUR) low bioavailability. Curcumin is the key active constituent of Turmeric.  A preponderance of animal and clinical studies reveal that the concentrations of CUR in blood plasma, urine, and peripheral tissues, if detectable at all, are extremely low regardless of dosage size.

ターメリック(ウコン)の大きな問題は、クルクミン(CUR)の生体利用効率が低いことです。 クルクミンはウコンの主要な活性成分です。

動物および臨床研究での圧倒的なことは、血漿中の濃度、尿、組織でウコンの濃度の検出検査をするならば、ウコンの投薬量の大きさにかかわらず極めて低いことです。

What is Bioavailability?
According to the Merck manual, “Bioavailability refers to the extent to and rate at which the active moiety (drug or metabolite) enters systemic circulation, thereby accessing the site of action.”

Essentially, bioavailability is about how much of an ingested substance is actually absorbed by our bodies. It follows that substances with poor bioavailability will not be effective for healing purposes.

生体利用効率とは何ですか?
Merckのマニュアルによれば、「生体利用効率とは、活性部分(薬物または代謝産物)が全身循環に入り、それによって作用部位に到達する程度および速度をいう。

本質的に、生体利用効率は、摂取された物質が体内で実際に吸収される量です。 生体利用効率が低い物質は、治癒目的には有効ではないということになる。

Research Confirms Turmeric’s Low Bioavailability
Key Points:
Numerous curcumin studies confirm that very low blood serum levels are reached when curcumin is orally administered. The majority of orally ingested curcumin gets metabolized before it reaches the bloodstream. Increasing the dose does not result in greater absorption.
The route of administration and method of preparation are major factors affecting the bioavailability or serum levels of turmeric.
Turmeric’s bioavailabity can be enhanced with the addition of specific Adjuvants.

研究でのウコンの低生体利用効率を確認

キーポイント:
多くのウコン研究では、ウコンが経口投与されたとき、非常に低い血清レベルに達することを確認している。

経口摂取されたウコンの大部分は、血流に達する前に代謝されます。 用量を増やしても、より大きな吸収は生じない。

投与経路および調製方法は、ウコンの生体利用効率または血清レベルに影響を与える主な要因である。

ウコンの生体利用効率は、特定の補助剤の添加により増強することができる。

Studies
Low Serum Concentratiions
研究
低血清濃度

A study on the fate of curcumin in the rat (1978) by Whalstrom and Blennow showed oral curcumin was poorly absorbed in the gut. When 1g/kg of curcumin was orally administered to the rats only a negligible amount of curcumin was found in their blood plasma. About 75% of it was excreted via the feces.

WhalstromとBlennowによるラット(1978)のウコンの結末に関する研究では、経口ウコンは腸に吸収されなかったことを示した。

1g /kgのウコンをラットに経口投与した場合、血漿中にごくわずかな量のウコンしか見出されなかった。 その約75%が糞便を介して排泄された。

A study in 1980 by Ravindranath et al found when rats were orally administered 400 mg of curcumin, no trace of curcumin was found in the heart blood while only a small trace was found in the portal blood within 15 min to 24 hours of administration.

ラビンドラナス(Ravindranath)らによる1980年の研究では、ラットにウコン400mgを経口投与した場合、心臓血液にはウコンの痕跡は見られなかったが、投与の15分〜24時間以内に門脈(註1)血にわずかな痕跡しか見出されなかった。

(註1)門脈
通常消化管から肝臓へ至る静脈を指す.吸収された栄養素は,門脈を経て肝臓へと運搬される。肝臓へ流入する全血液量の70%は門脈血、30%が動脈血。2つの血液は肝臓内で合流したあとに、類洞(るいどう)と呼ばれる毛細血管を流れ、栄養素を細胞へ分配したり、ガス交換をしたのち下大静脈を経て心臓へ戻る。コトバンクより

Another recent study by Yang et al found that when 10 mg/kg of curcumin was orally administered only 0.36 µg/ml of curcumin was found in the blood serum.

Yangらによる別の最近の研究では、10mg /kgのウコンが経口投与されたときに、0.36μg/ mlのクルクミンのみが血清中に見出されたことが分かった。

A pilot study conducted by Sharma et al. on patients with colorectal cancer. The patients were given Curcuma extract which contained 36–180 mg curcumin in proprietary capsule for 4 months. After 29 days of oral curcumin: Neither curcumin nor its metabolites were detected in the plasma, blood and urine. Although traces of curcumin and curcumin sulfate were found in feces.

シャーマ(Sharma)らによって実施された結腸直腸癌の患者にウコンを投与する予備研究 

患者は、4ヶ月間、独自のカプセルに36-180mgのウコンを含むウコン抽出物を与えられた。ウコン経口29日後:血漿、血液および尿中にウコンもその代謝産物も検出されなかった。とはいえ、ウコンの形跡とクルクミン硫酸塩が糞中に見られた。

Tissue Distribution
組織分布
(省略)

Metabolites
(省略)

Short Half-life
短い半減期
(前半省略)

Three Easy Kitchen Table Strategies that can Skyrocket Turmeric’s Bioavailability

ウコンの生体利用効率を急上昇させる3つの簡単なキッチンテーブル戦略

NOTE: Always use fresh organic, non-irradiated Turmeric powder or whole, organic turmeric root.

重要:常に新鮮な有機の、放射線を照射されていないウコン粉末または全体的に有機ウコン根を使用してください。

1) Add BLACK PEPPER to Your Turmeric
1)ウコンに黒コショー(註2)を加える

(註2)黒コショー
日本で一般的に売られている「コショー」と表記された粉末のものは、ブラックペッパー(黒コショー)とホワイトペッパーを細かく粉末状にしたものです。ちなみに、このブラックペッパー(黒コショー)とホワイトペッパーを混ぜた商品は、日本独自でアメリカやヨーロッパでは見られないんだとか。

Black Pepper is a powerful medicine in its own right  and a Potent Turmeric Adjuvant.

黒コショーはそれ自体が強力な薬で、ウコンの強烈な補助剤です。

How does Black Pepper Enhance the Bioavailability of Turmeric?
黒コショーはウコンの生物学的利用能をどのように高めますか?

“Piperine is a potent inhibitor of drug metabolism. One of the ways our liver gets rid of foreign substances is making them water soluble so they can be more easily excreted. But this black pepper molecule inhibits that process.” –Michael Greger, M.D. (Michael Greger, M.D., is a physician, author, and internationally recognized professional speaker on a number of important public health issues.)

「ピペリン」(註3)は、薬物代謝の強力な阻害剤です。 私たちの肝臓が異物を排除する方法の1つは、それらを水溶性にしてより排泄しやすくすることです。しかし、この黒コショー分子はそのプロセスを阻害します。ー マイケル・グレガー医学士

(註3)ピペリン 
アルカロイドに分類される有機化合物のひとつで、シス-トランス異性体のカビシンと共に黒コショー(ブラックペッパー)の辛みのもととなっている成分である。

「ピペリン」の毛細血管の拡張は、唐辛子の成分「カプサイシン」と同じように体温上昇作用で発生する。又、脳内神経伝達物質のアドレナリンの放出を促し、エネルギーの代謝を活性化する作用がある。

How much Black Pepper?
Not much!
どのくらいの黒コショーが必要か?
多くは必要ない!

“If people are given a bunch of turmeric curcumin, within an hour there’s a little bump in the level in their blood stream. We don’t see a large increase because our liver is actively trying to get rid of it. But what if the process is suppressed by taking just a quarter teaspoon’s worth of black pepper? Then you see curcumin levels skyrocket. The same amount of curcumin consumed, but the bioavailability shoots up 2000%. Even just a little pinch of pepper—1/20th of a teaspoon—can significantly boost levels. And guess what a common ingredient in curry powder is besides turmeric? Black pepper.” – Dr. Michael Greger

「人にウコンクルクミンが一杯与えられると、1時間以内に血流のレベルが少し上がってしまいます。

私たちの肝臓は積極的にそれを取り除こうとしているので、大きな増加は見られません。

しかし、もしわずか4分の1ティースプーンの分量の黒胡椒を取って肝臓の除去作動を抑制すればどうなるでしょうか?

そうすると、ウコンのクルクミンの度合が急騰します。同量のクルクミンが消費されましたが、生体利用効率は20倍(2000%)上昇します。

ティースプーンの1/20分程のほんのひとつまみの少量のコショーでさえ、効率度合を大幅に高めることができます。そして、ウコン以外にカレーパウダーの共通の成分は何ですか? それは黒コショーです" - マイケル・グレガー博士

Black Pepper’s Side-effects
黒コショウの副次的な影響

The compound Piperine in pepper significantly increases curcumin and thus Turmeric’s overall bioavailability. When pepper is freshly ground from whole peppercorns the essential oils in the pepper are more available. Piperine is the active ingredient in black pepper; it’s what causes black pepper’s spiciness and heat.

コショーの化合物ピペリンはウコン(クルクミン)とウコンの全体的な生体利用効率を有意に増加させる。

コショーがコショーの実全体から新らたに粉砕されたとき、コショーのエッセンシャルオイル精油)がより入手可能です。ピペリンは黒コショーの有効成分です。 それは黒コショーのスパイスと熱を引き起こす原因です。

Black pepper Chemistry
黒胡椒の化学
(省略)

2) Add a Healthy Fat to Turmeric
2)ウコンに健全な脂肪を加える

Since turmeric is fat-soluble, in order for your body to fully absorb it and experience its amazing health benefits, Turmeric needs to be combined with a fat.
“When it doesn’t dissolve properly, curcumin has a tough time getting into the gut, which is where most of the immune system lives. “80 percent of your immune system is located in your digestive system, making a healthy gut a major focal point if you want to maintain optimal health,” explains Dr. Joseph Mercola. “80 percent of your immune system is located in your digestive system, making a healthy gut a major focal point if you want to maintain optimal health,” explains Dr. Joseph Mercola.

ウコンは脂溶性であるため、身体が完全に吸収され、その優れた健康効果が得られるようするためには、ウコンを脂肪と組み合わせる必要があります。

"ウコンが脂肪に適切に溶解しないとき、ウコンは腸に入るのに苦労します。腸は免疫システムのほとんどが生きている場所です。

"最適な健康状態を維持したい場合は、あなたの免疫システムの80%があなたの消化器系にあり、主要な焦点は健康な腸を作ることです。とジョゼフ・マーコーラ博士は説明しています。

3) Heat Increases Turmeric’s Bioavalibility
3)熱がウコンの生物学的利用能を高める

Dr. Saraswati Sukumar explains how to enhance Turmeric’s bioavailability
“The potent ingredient in turmeric is curcumin, which, despite its power, is not easily absorbed by the body without assistance. This is where the sauté pan and a little warm oil come into play.” Dr. Sukumar explains “I use it [turmeric] in every sauté, just a quarter teaspoon, a half teaspoon is enough. But you don’t have to use it sparingly – use it lavishly.”

サラスワティ・スクムマール博士は、ウコンの生物学的利用能を高める方法を説明している。

「ウコンの強力な成分はクルクミンです。クルクミンはその力にもかかわらず、援助なしに身体に吸収されにくいものです。吸収しやすくするためには、ソテーパン(深いフライパン)で少し暖かい油にウコンを入れると作用します。

スクラム博士は説明しています。
"私はすべてのソテー(註3)でウコンを使用します。ちょうど四分の一ティースプーンですが半分のティースプーンもあれば充分です。しかし、あなたはそれを惜しみなく使う必要はありません。それを惜しみなく使ってください。

(註3)ソテー(仏: sauté)
平たいフライパンに少量の油を用いて比較的高温で火を加える調理法

“The problem with the pill is that it is very insoluble in water,” she said. “The better way to take it, I feel, is to use it in your cooking very extensively. If you have any sauté, just sprinkle it in. The moment you heat oil and add turmeric to it, it now becomes completely bio-available to you.” –Dr. Sukumar

「錠剤の問題は、水に非常に溶けないということだ」と彼女は語りまし。

"ウコンを摂取するより良い方法は、あなたの料理で非常に広範囲に使用することです。

あなたがソテー調理をする場合、ウコンを振りかけるだけです。オイルを加熱してウコン(ターメリック)を加えた瞬間、あなたは完全にウコンを生体利用できるようになります。 スクムマール博士

SUMMARY: To extract the optimum benefit when consuming turmeric as a medicine
要約:ウコンを薬として摂取する際に最適な効果を引き出すために
(前半省略)

Note: Do NOT use flaxseed oil. It’s toxic when heated.

注意事項:アマニ油は使用しないでください。 それは加熱すると有毒です。
(以下省略)

(原文)

(参考)
「胡椒とブラックペッパーの違いは?」



乳がん検診による医師の犯罪 2018/5/7(月) 
『医療業界とは』目次(1)