ビタミンDとがん予防:いかなご効果


以前、何度かビタミンDの効用について述べましたが、再度。
何しろ身内にガン患者婦人が二名もいるものですから。

特にショートケーキやソフトクリームが大好きで外食の多い方、それにラーメンの汁まで飲まれる方は、是非読んで下さい。ヽ(´▽`)/

尚、私たちが小学生時代、錠剤タイプのゼリー状の肝油を飲んだものですが、今の子の魚介類や野菜を食べる量は私たちの幼少時代に比較すると少なく、更に夏に日焼けの度合いも僅かですから、ビタミンD不足の人は意外と多いでしょうね。

参考)この秋、孫用に「いかなご」と「いりこ」をキロ単位で送った効果か、孫娘はクラスでインフルエンザ大流行の終わりしなの今月下旬に罹患。だけど二日で済み、次は孫息子も罹患したがこれは一日でオシマイ。これ、いかなご効果?ヽ(´▽`)/

風邪予防のビタミンDと伊吹のいかなご 2015/11/12(木) 
ビタミンDの豊富ないかなごの釘煮といりこを東京の孫用に送る。

以下、本文



New Study Links Vitamin D Deficiency with Breast Cancer Cell Growth 
新しい研究は、乳癌細胞の増殖とビタミンD欠乏症リンク

Time to get a healthy amount of sun!

It is estimated that as much as 35% of all cancers have a foundation in lacking nutrition. When lifestyle factors such as smoking and exercise are included, the associated risk becomes much stronger and may be as high as 85%. 

すべての癌の35%もが栄養不足が元であると推定されます。喫煙や運動などの生活様式因子が含まれている場合、関連するリスクは非常に強くなり、85%と高くなります。

This makes the latest study, published in the journal Endocrinology, all the more interesting. The study’s authors show a direct correlation between vitamin D deficiency and the spreading of breast cancer cells.

これは、内分泌学ジャーナルに発表された最新の研究は、すべてより多くの興味深めます。この研究の著者らは、ビタミンD欠乏症と乳癌細胞の広がりとの間の直接的な相関関係を示します。

The study, titled “Tumor Autonomous Effects of Vitamin D Deficiency Promote Breast Cancer Mestastasis,” indicates that not only are many breast cancer patients found frequently to have a preexisting deficiency in vitamin D levels (low serum 25-hydroxyvitamin D), but a number of epidemiological studies have found an inverse link between breast cancer risk and vitamin D status. This again outlines the vitamin d-cancer relationship.

ビタミンD欠乏症の腫瘍自律影響は乳がん転移を促進する」 と題した研究では、多くの乳癌患者は、ビタミンDレベルの既存の欠乏性疾患(低血清25-ヒドロキシビタミンD)を有することが頻繁に発見されました。しかし、多くの疫学の研究によって、乳ガンリスクとビタミンDの状態との間に逆の関係(反比例)が見つかりました。

これは再度ビタミンDと癌関係を概説します。

In other words – once again, a healthy diet full of vitamin-rich foods can help to prevent cancer.

再度換言するならば、ビタミンが豊富な食品の完全な健康的な食事は、癌を予防するのを助けます。

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The study abstract states:
“We found that ablation of vitamin D receptor expression within [breast cancer] BCa cells accelerates primary tumor growth and enables the development of metastases, demonstrating a tumor autonomous effect of vitamin D signaling to suppress BCa metastases. We show that vitamin D signaling inhibits the expression of the tumor progression gene Id1, and this pathway is abrogated in vitamin D deficiency in vivo in 2 murine models of BCa.

研究の要約は以下の通り:

私たちは乳がんのBCa細胞内のビタミンD受容体は、腫瘍進行遺伝子d1の発現を阻害し、これを切除すると、腫瘍は成長し転移することを発見しました。

These findings are relevant to humans, because we discovered that the mechanism of VDR regulation of Inhibitor of differentiation 1 (ID1) is conserved in human BCa cells, and there is a negative correlation between serum 25-hydroxyvitamin D levels and the level of ID1 in primary tumors from patients with BCa.”
Vitamin D is naturally made by the body when we spend time in the sun, but it can also be derived from cod liver oil, fatty fish, Portabello mushrooms, tofu, fortified cereals, cheese, and egg yolks.

(前半は専門分野なので訳を省略)

私たちは日光を浴びている時、ビタミンDは体内で自然に作られていますが、それはまた、タラ肝油、魚の脂肪、ポートベローマッシュルーム、豆腐、栄養価を高めた穀物、チーズ、卵黄でビタミンDを摂取することができます。

This is yet another scientific confirmation that our diet and lifestyle choices profoundly affect gene expression. We are not relegated to the patterns of our ancestors, with a predisposition for cancer. We can change how our genes react by how we react.

これは更に私達の食生活やライフスタイルの選択肢が、遺伝子発現に深く影響を与えるもう一つの科学的な確認です。

私たちは、私たちの先祖がガンだからガンになるとは限りません、私たちは、私たちがどのように反応するかによって、私たちの遺伝子を変更することができます。



Vitamin D and Cancer – Vitamin D Outperforms Pharmaceuticals at Treating Cancer
ビタミンDと癌--ビタミンDは癌治療で調剤より性能が優れる

Mike Barrett BY MIKE BARRETT
POSTED ON JUNE 1, 2012

Everyone is deathly afraid of coming down with cancer, yet the very lifestyle that promotes cancer is the most popular. Cancer has been one of the leading causes of death in the United States, UK, and many other nations for years. Something is terribly wrong, as the war on cancer is failing miserably. The use of pharmaceutical drugs is not the answer, and the idea of prevention is seldom voiced. Luckily, making some dietary changes can reduce your cancer risk significantly. One example is showcased with research showing that a relationship between vitamin D and cancer exists; raising vitamin D levels can be more effective and much safer than dangerous pharmaceutical drugs and treatments. It costs a whole lot less as well.

誰もがガンになり死を恐れているものの、癌を促進するライフスタイルに最も人気があります。

がんは長年、米国、英国、および他の多くの国で死亡の主要な原因の一つとなっています。

癌との戦いでの医薬品の使用は間違っており、無残にも失敗しています。他方、予防の考え方はめったに表明されていません。

幸いなことに、いくつかの食事の変更を行うことは、あなたのがんのリスクをかなり減らすことができます。

一例は、ビタミンDと癌との間の関係が存在することを示す研究が公表されています。ビタミンDレベルのアップがより効果的で危険な医薬品の薬や治療法よりもはるかに安全です。

Vitamin D and Cancer
Angus Dalgleish, a consultant medical oncologist residing in a city known as Tooting in south-west London, tests all of his patients for vitamin D levels and prescribes supplements for when the levels are low. Dalgleish noticed that patients at his clinic at St Georges suffering from melanoma, the deadliest form of skin cancer, almost all were vitamin D deficient. Not only does the medical oncologist prescribe vitamin D for his melanoma patients, but he also prescribes the vitamin for other patients who are stricken with other types of cancer.

“If we supplement people who are low they may do better than expected. I wouldn’t be a bit surprised if vitamin D turns out to be more useful in improving outcomes in cases of early relapse than drugs costing £10,000 a year,” said Professor Dalgleish. “I spent a decade studying interferon for which the NHS paid £10,000 annually per patient for years for very little benefit. Vitamin D is much more likely to give a benefit in my view.”


アンガスDalgleish、南西ロンドンでトゥーティングとして知られている都市に存在するコンサルタント腫瘍内科医は、ビタミンDレベルを上げるためにビタミンDサプリメントを彼のガン患者全員に処方しテストしました。

例えば悪性皮膚ガンの黒色腫(ほくろのガン、メラノーマ)の患者や他のガン患者にビタミンDを処方すると予想よりも好結果でした。

Other research from the University of Leeds showed similar connections between vitamin D and cancer, specifically melanoma. Patients with the lowest vitamin D levels had the gloomiest outlook and were also 30 percent more likely to suffer from the disease in the future than those with higher vitamin D levels.

At Creighton University in Nebraska, Joan Lappe, a professor of medicine, also noticed a strong link between vitamin D and cancer. He took note of the vitamin d and cancer relationship when cancer patients who received vitamin d and calcium supplementation increased their survival rates significantly. Although the trial was originally meant to evaluate the effects of supplements on osteoporosis, this accidental finding led Lappe to examine  the effects of supplements on cancer.

リーズ大学の他の研究は、特に黒腫(メラノーマ、ほくろのガン)で、ビタミンDと癌の間の同様な関係を示しました。

最も低いビタミンDレベルを持つ患者は、最も憂鬱な外見で、また、より高いビタミンDレベルを持つ人より30パーセントも未来に病気に苦しみそうでした。

ネブラスカ州クレイトン大学のジョーン・ラッペ、医学の教授は、また、ビタミンDと癌との間に強い関係があることに気がつきました。

ガン患者へカルシウム補給としてビタミンDを処方し大幅に生存率を増加させた時、彼はビタミンDと癌の関係に注目しました。

試験はもともと骨粗鬆症に対するサプリメントの効果を評価することを意味していたが、この偶然の発見は、癌に対するサプリメントの効果を調べるためにラッペを導きました。

(以下は機械翻訳ですが、要約は以下の通り)

サプリなどの合成ビタミンDは、ビタミンD2よ呼ばれ、これは有害であり、ビタミンD強化食品に使われている。

ビタミンDは、日光浴や自然食品からの摂取が望ましいが、魚介類の場合、水中の汚染物質や化学物質を含む場合があるから要注意である。

他方、研究によれば、日焼け止めクリームはガンを引き起こす故、できるだけ、使用を控えた方がいい。


You May Not Be Getting the Vitamin D You Think You Are
Of course, none of this matters if you aren’t giving your body the necessary amount of vitamin D to work with. Foods fortified with vitamin d contain a synthetic, potentially harmful type of vitamin D called vitamin D2. Vitamin D2 is both inferior and could be harmful, so you may not want to search for fortified foods like milk and cereal just yet. Instead of chomping down on fortified foods, consume foods that naturally possess vitamin D such as cod liver oil, eggs, and seafood such as salmon, oysters, catfish, sardines, or shrimp. However, be careful when consuming fish, as most fish is toxic due to contaminates and chemicals residing in the water.

The best source of vitamin D is the sun, but the amount of vitamin D produced from sun exposure can vary greatly. Getting sun exposure in the summer when the rays are very strong can produce a lot of vitamin D – as much as 10,000 IU’s in just 20-30 minutes (a bit longer for dark skin). But soaking up the rays in winter months will not produce the same amount as the sun is less powerful.

One last thing to remember is to avoid using sunscreen if possible. Not only does research show that sunscreen causes cancer, but lathering on sunscreen also compromises your body’s ability to produce vitamin D from UV rays.

あなたはあなたがいると思うビタミンDを取得されないことがあります
あなたの体で動作するように、ビタミンDの必要量を与えていない場合はもちろん、これのどれもが問題ありません。

ビタミンDで強化された食品は、合成が含まれている、ビタミンD潜在的に有害なタイプは、ビタミンD2と呼ばれます。ビタミンD2が劣るの両方であり、あなたはまだ牛乳や穀物などの強化食品を検索したくない場合がありますので、有害である可能性があります。

代わりに、強化食品を下にムシャムシャと、自然にそのようなタラ肝油、卵、サケ、カキ、ナマズイワシ、またはエビなどの魚介類などのビタミンD保有する食品を消費します。ほとんどの魚は水の中に存在する汚染物質や化学物質による毒性があるとして、魚を消費する際には注意が必要です。

ビタミンDの最適なソースは日ですが、太陽への露出から製造されたビタミンDの量は大きく異なります。光線が非常に強い夏に太陽への露出を取得するビタミンDの多くを生成することができます - 限り10,000 IUのわずか20〜30分で(少し長い浅黒い肌用)。太陽がそれほど強力であるとしてではなく、冬に光線を浴び、同じ量を生成しません。

覚えておくべき最後の一つは、可能な場合には日焼け止めを使用して回避することです。研究日焼け止めが癌を引き起こすことを示しているが、日焼け止めに泡立てても、紫外線からビタミンDを生成するために、あなたの体の能力を損なうだけではありません。



(以前の私のブログ記事)

乳がんの原因は牛乳・牛肉  2014/11/29(土)
●太陽光のビタミンDで美しく 2013/12/10(火) 
あなたが、より美しく、より健康になるためにも!
Vitamin D deficiency may be disease indicator
ビタミンDの欠乏は、疾患の指標とすることができる
The truth about sun exposure, sunscreen and skin cancer
日光曝露、日焼け止め及び皮膚癌に関する真実
●風邪予防のビタミンDと伊吹のいかなご 2015/11/12(木) 
乳がんは医師により創造される 2013/3/5(火) 
●実は有害な健康診断と検診の罠 2015/12/15(火) 
マンモグラフィー乳がんを作る 2015/12/17(木)